בדולח, קריסטל

בדולח, קריסטל

הבדלים טכניים:

מבנה פנימי: זכוכית בדולח, אף על פי שהיא בעלת תכונות אופטיות ייחודיות, אינה בעלת מבנה פנימי מסודר כמו גביש. כתוצאה מכך, היא אינה נחשבת לגביש במובן המדעי המדויק.
מקור: גבישים יכולים להיווצר באופן טבעי (כתוצאה מתהליכים גאולוגיים) או באופן מלאכותי (במעבדות). זכוכית בדולח, לעומת זאת, מיוצרת באופן מלאכותי על ידי הוספת תחמוצת עופרת לזכוכית רגילה.
תכונות: גבישים נוטים להיות קשים ועמידים יותר מזכוכית בדולח. כמו כן, הם עשויים להציג תכונות פיזיקליות ייחודיות, כגון הולכת חשמל או חום.

כוכב אחד2 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (עדיין לא דורג)
Loading ... Loading ...
פורסם ב 12 בפברואר, 2024