גלוטן תשבץ

גלוטן תשבץ

גלוטן, חלבון המצוי בדגנים כמו חיטה ושעורה, הוא מרכיב חיוני לאלסטיות ולמרקם של בצק. הוא מורכב משני חלבונים עיקריים: גליאדינים וגלוטנינים, אשר יחסם ותכונותיהם משפיעים על איכות הלחם. תהליך הלישה מחזק את רשת הגלוטן בבצק, המאפשרת לו לתפוח ולהתרומם. אבל, גלוטן, ובמיוחד הגליאדין, עלול לגרום לתגובה אוטואימונית מזיקה בחולי צליאק. צליאק היא מחלה כרונית בה מערכת החיסון תוקפת את המעי הדק כתגובה לחשיפה לגלוטן, מה שעלול לפגוע בספיגת חומרים מזינים ולגרום למגוון תסמינים, כולל כאבי בטן, שלשולים, עייפות ואנמיה. אבחון צליאק כולל בדיקות דם לנוגדנים ספציפיים וביופסיה של המעי הדק. הטיפול היחיד והיעיל ביותר הוא דיאטה נטולת גלוטן לכל החיים.

כוכב אחד2 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (עדיין לא דורג)
Loading ... Loading ...
פורסם ב 22 במאי, 2024