לתת תשחץ

לתת תשחץ

לתת, הדגן המונבט שעבר תהליך הלתתה קפדני, הוא המרכיב המרכזי שמעניק לבירה את טעמה, צבעה וגופה הייחודיים. זהו לב הזהב של המשקה, שכן הוא מספק את הסוכרים החיוניים לתסיסה האלכוהולית, המבוצעת על ידי השמרים. תהליך ההלתתה, הכולל השריית הדגן, הנבטה מבוקרת וייבוש, מאפשר לשחרר אנזימים המפרקים את העמילן שבגרעין לסוכרים פשוטים, אותם השמרים יכולים לנצל לייצור אלכוהול ופחמן דו-חמצני. סוגי הלתת השונים, הנבדלים בצבעם וטעמם בהתאם לרמת הקלייה, מאפשרים למבשלי הבירה ליצור מגוון רחב של סגנונות בירה, החל מבירות בהירות ומרעננות ועד לבירות כהות ומורכבות.

כוכב אחד2 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (עדיין לא דורג)
Loading ... Loading ...
פורסם ב 9 באוגוסט, 2024