ממשפחת הקטניות תשבץ

ממשפחת הקטניות תשבץ

משפחת הקטניות מגלה עולם שלם של טעמים, צבעים ומרקמים. מהאפונה הירוקה והמתוקה, דרך העדשים הצבעוניות והעשירות בברזל, ועד לשעועית המגוונת והסויה הרב-תכליתית, הקטניות הן כוכבות במטבחים רבים ברחבי העולם.

במטבח הים תיכוני, העדשים מככבות במנות מסורתיות כמו מרק עדשים, מג'דרה וקציצות. במטבח ההודי, הדאל הוא תבשיל עדשים נפוץ המוגש עם אורז או לחם. במטבח המקסיקני, השעועית השחורה היא מרכיב חיוני במנות רבות, כמו נאצ'וס, בוריטוס וצ'ילי. במטבח האסייתי, הסויה משמשת לייצור טופו, חלב סויה, טמפה, אדממה ורוטב סויה, המוסיפים טעם ועניין למנות רבות.

הקטניות אינן רק טעימות, אלא גם בריאות ומזינות. הן מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.

כוכב אחד2 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (עדיין לא דורג)
Loading ... Loading ...
פורסם ב 28 ביולי, 2024