ממשפחת הקטניות

ממשפחת הקטניות

משפחת הקטניות היא משפחת צמחים מגוונת ובעלת חשיבות אקולוגית וכלכלית עצומה. היא השלישית בגודלה בעולם הצמחים, ומונה אלפי מינים של עשבים, שיחים ועצים. הקטניות מתאפיינות בפרי ייחודי – התרמיל, ובשורשיהן מתקיימת סימביוזה עם חיידקי ריזוביום, המאפשרת קיבוע חנקן אטמוספרי. תכונה זו מעשירה את הקרקע בחנקן ומסייעת לקטניות לייצר חלבונים בכמות גבוהה.

הקטניות מהוות מרכיב תזונתי חשוב בתזונת האדם והחי. זרעיהן עשירים בחלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. בין הקטניות הנפוצות ביותר נמנות אפונה, עדשים, שעועית, חומוס, סויה, בוטנים ועוד. לכל אחת מהן הרכב תזונתי ייחודי ויתרונות בריאותיים משלה. צריכת קטניות קשורה להפחתת הסיכון למחלות לב, סוכרת, סוגי סרטן מסוימים ועוד.

כוכב אחד2 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (עדיין לא דורג)
Loading ... Loading ...
פורסם ב 28 ביולי, 2024