פג תוקפו תשבץ

פג תוקפו תשבץ

פג תוקף הוא מונח שגור בפי כל, אך משמעותו המדויקת משתנה בהתאם למוצר. במוצרי מזון, "פג תוקף" מתייחס לרוב למועד האחרון בו היצרן מבטיח את איכותו המיטבית של המוצר, ולאו דווקא לבטיחותו. לעומת זאת, במוצרים כמו תרופות, פג תוקף עשוי להעיד על ירידה ביעילות ואף על סיכון בריאותי.

חיי המדף של מוצר מושפעים מגורמים רבים, כמו הרכבו הכימי, אופן האריזה ותנאי האחסון. תהליכים טבעיים כמו חמצון, פירוק ויטמינים וצמיחת מיקרואורגניזמים מובילים לקלקול המוצר ולהתיישנותו. בתעשיית המזון, קירור, הקפאה ושימוש בחומרים משמרים מאריכים את חיי המדף, אך גם עלולים לפגוע בערכו התזונתי של המזון.

כוכב אחד2 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (עדיין לא דורג)
Loading ... Loading ...
פורסם ב 13 ביוני, 2024