גלוטן וצליאק

גלוטן וצליאק

דמיינו עולם ללא לחם טרי, פסטה או פיצה. זהו המציאות של אנשים הסובלים מצליאק, מחלה אוטואימונית בה הגוף מגיב לגלוטן – חלבון הנמצא בחיטה, שעורה ושיפון – כאילו היה פולש זר. עבורם, אפילו ביס קטן מלחם עלול לגרום לכאבי בטן, שלשולים, עייפות, ואף סיבוכים ארוכי טווח. גלוטן, אשר אחראי למרקם האלסטי והאוורירי של המאפים האהובים עלינו, הופך לאויב עבור חולי צליאק. למרבה המזל, כיום ישנם אינספור מוצרים ומתכונים טעימים ובריאים ללא גלוטן, המאפשרים להם ליהנות מאוכל טעים ומזין מבלי לסכן את בריאותם. למרות האתגרים, חיים ללא גלוטן יכולים להיות מלאי טעם והנאה, ומעל לכל, בריאים.

כוכב אחד2 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (עדיין לא דורג)
Loading ... Loading ...
פורסם ב 22 במאי, 2024